Nieuw record voor Mertens bij Napoli: topschutter van de club in de Serie A

Nieuw record voor Mertens bij Napoli: topschutter van de club in de Serie A

21-11-2021 23:18

Na een lastige seizoensstart heeft Dries Mertens nog eens van zich doen spreken bij SSC Napoli. Op het veld van Internazionale ging zijn elftal weliswaar onderuit, maar als invaller trapte de Rode Duivels wel heerlijk de 3-2 op het bord. Het levert hem meteen een extra record op.

Vanop een meter of 25 haalde Mertens in San Siro geweldig uit, goed voor zijn 137e doelpunt ooit voor Napoli. De status van clubtopschutter aller tijden had de Leuvenaar al even geleden bereikt, maar nu mag hij zich ook de meest efficiënte Napolitaan noemen in de Serie A. De vorige recordhouder, Antonio Vojak, eindigde op 102 doelpunten. Mertens zit daar nu eentje boven.

Voor Mertens is het ongetwijfeld een opsteker na een tegenvallend begin van het seizoen. Mede door blessureleed moet de aanvaller het vooral stellen met een rol als invaller. Dat was dus ook in San Siro het geval. Ondanks zijn fraaie treffer leed Napoli een zure nederlaag. Het blijft aan de leiding van de Serie A, vergezeld door AC Milan. Inter is door de overwinning genaderd tot op vier punten.