Mertens onderuit met Napoli, verhitte derby in Turkije

21-11-2021 21:07

De drie punten in de Italiaanse topper tussen Internazionale en Napoli zijn een prooi geworden voor de club uit Milaan. In een waar spektakelstuk werd het 3-2 voor Inter.  Het beladen duel tussen Galatasaray en Fenerbahçe is in de laatste minuut gewonnen door laatstgenoemde.

Inter - Napoli 3-2
Inter kwam al vroeg op achterstand door een goal van middenvelder Piotr Zieliński. Het bleek de opmaat naar een spectaculaire avond in het Giuseppe Meazza. Niet lang na de openingstreffer van Zieliński ging de bal op de stip na een handsbal van Kalidou Koulibaly. Hakan Calhanoglu pakt het cadeautje gewillig uit.

Inter nam het initiatief over en scoorde nog twee keer: Ivan Perisic (ex-Club Brugge) kopte raak en Lautaro Martínez maakte er in de tweede helft 3-1 van. Een kwartier voor tijd deed Dries Mertens nog wat terug voor de bezoekers, maar tot een resultaat leidde dat niet meer. Daardoor is het gat tussen koploper Napoli en Inter verkleind tot drie punten. AC Milan staat tweede, met evenveel punten als Napoli.

Clermont - Nice 1-2
Nice had het op bezoek bij laagvlieger Clermont zwaar. De bezoekers keken lang tegen een achterstand aan. Florent Ogier zette Clermont namelijk al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

In de tweede helft Nice op gelijke hoogte. Amine Gouri haalde uit en zag hoe doelman Ouparine Djoco in de fout ging: 1-1. Minder dan tien minuten voor tijd wist diezelfde Gouiri uit een corner ook de winnende treffer te maken. De assist kwam op naam van Kluivert, die de hoekschop nam. Door de overwinning staat Nice nu op een knappe tweede plek in de Ligue 1.

Galatasaray - Fenerbahçe 1-2
De belanden derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe was ook een waar spektakelstuk. Bij rust stond het 1-1, door goals van Kerem Aktürkoglu en Mesut Özil. In de tweede helft bleef die stand lang op het scorebord staan. In de 82ste minuut incasseerde Marcel Tisserand namens de bezoekers een rode kaart, waardoor Fenerbahçe de overwinning uit het hoofd leek te zetten. Niets bleek echter minder waar: in de laatste secondes maakte Miguel Crespo nog de 1-2.