Kompany ziet geen probleem in basiself zonder Anderlecht-jonkies: 'Kan veranderen'

Kompany ziet geen probleem in basiself zonder Anderlecht-jonkies: 'Kan veranderen'

22-11-2021 09:00
19

Vincent Kompany eindigde door geen Neerpede-product op te stellen tegen KV Kortrijk een bijna tien jaar durende reeks bij RSC Anderlecht. De coach van paars-wit kreeg flink wat kritiek voor die beslissing, maar wil zelf niet spreken van een slechte beslissing.

'In Youth We Trust' was even niet van tel voor Kompany, die tegen Kortrijk geen enkele jeugdspeler een basisplek gaf. Op de vraag of hem dat pijn in het hard deed, was Kompany duidelijk. "Neen", gaf Kompany aan bij Het Laatste Nieuws.

Opvallend, want bij zijn aanstelling gaf Kompany nog aan veel gebruik te gaan maken van de eigen jeugd. Hij doet dat steeds minder, maar wil niet aangeven dat hij de eigen jeugd ook links laat liggen. "In de laatste wedstrijd begonnen we met vier, en in deze partij hadden er ook vier kunnen invallen", klinkt het.

"Iedereen fit en scherp houden is het belangrijkste. Kijk, het antwoord dat ik altijd geef op deze vraag is simpel: Elke dag heb ik vijftien á zestien jongens afkomstig van Neerpede op training. Dat kan dus snel veranderen", besluit hij.