Ajax-coach reageert op Manchester United-link: 'Ik moet het goede voorbeeld geven'

Ajax-coach reageert op Manchester United-link: 'Ik moet het goede voorbeeld geven'

21-11-2021 21:25
4

Erik ten Hag weet niets van een mogelijke overstap naar Manchester United. De Engelse grootmacht is na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer op zoek naar een nieuwe manager, maar heeft volgens de Ajax-trainer (nog) geen contact opgenomen.

"Ik kan daar niks mee. Ik ben met deze ploeg bezig", reageert Ten Hag tegenover ESPN op de geruchten. "We hebben een heel mooie selectie, we willen veel bereiken dit seizoen en daar richt ik me op. Daar zit alle concentratie, de rest leidt alleen maar af. Ik verwacht van mijn spelers dat ze bij Ajax zijn, dus dan moet ik het goede voorbeeld geven."

Als verslaggever Hans Kraay jr. doorvraagt, is Ten Hag duidelijk. "Dat zijn rare vragen, Hans. Laat ik het zo zeggen: ik weet van niks, ik heb niks gehoord, dus daar hoef ik me helemaal niet mee bezig te houden. Ik richt me alleen op Ajax." Naast Ten Hag worden Zinédine Zidane, Brendan Rodgers, Mauricio Pochettino en Laurent Blanc genoemd als mogelijke opvolgers van Solskjaer.

RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting werd na de nederlaag tegen Ajax ook gevraagd naar de geruchten over Ten Hag en Manchester United. ""Ik moet eerlijk zeggen: hij zit nu ook bij een aardige club, toch?", lachte hij.