Hoedt neemt het op voor bekritiseerde Kompany bij RSC Anderlecht

Hoedt neemt het op voor bekritiseerde Kompany bij RSC Anderlecht

21-11-2021 20:44
20

Nieuw puntenverlies voor RSC Anderlecht, opnieuw flink wat kritiek van de eigen achterban. Onder andere op coach Vincent Kompany, die voor een deel van de supporters ontslagen moet worden. De trainer kan echter nog rekenen op de steun van zijn spelers.

Na het gelijkspel van Anderlecht blijft de kritiek op Kompany maar groeien en is een ontslag ook niet langer uitgesloten. Hij lijkt de steun van de fans voor een deel verloren te zijn, maar niet van de spelersgroep. "Het ligt niet aan de coach", was Hoedt duidelijk tegenover Het Laatste Nieuws.

De Nederlander gelooft dat het onder Kompany nog een pak beter kan (en zal) worden. "Ik heb nog nooit een staf gezien die zo hard werkt als de onze. We geven te makkelijk doelpunten weg, hebben tien mogelijkheden nodig om te scoren en pakken onnodig veel rode kaarten. Wat kan de trainer hieraan doen?"

Volgens Hoedt is het dan ook duidelijk. Het ligt niet aan de trainer, wel aan de elf pionnen op het veld. "De spélers moeten meer brengen. De kwaliteit is er. Uiteindelijk is het aan ons om het tij te keren", besluit hij.