Nummer 86 voor Benteke: Rode Duivel kan Bergkamp en Ronaldo voorbij steken

Nummer 86 voor Benteke: Rode Duivel kan Bergkamp en Ronaldo voorbij steken

21-11-2021 21:02
2

Christian Benteke zit in de vorm van zijn leven en was ook dit weekend weer goed voor enkele doelpunten. Hij scoorde tweemaal in de spectaculaire 3-3 draw tegen Burnley. Daarmee is hij stilaan één van de beste schutters ooit in Engeland geworden.

Na doelpunten tegen Arsenal, Newcastle en Burnley zit Benteke inmiddels al aan 86 doelpunten in de Premier League. Daarmee heeft Benteke zich ook in de top vijftig van beste doelpuntenmakers ooit in de Premier League gezet.

Net boven Benteke zien we grote namen zoals Dennis Bergkamp (87), Cristiano Ronaldo (88), en Ole Gunnar Solskjaer (91) staan. De absolute recordhouder is momenteel Alan Shearer, die maar liefst 260 keer wist te scoren in de Premier League.

Nog niet beste Belg
Met zijn 86e doelpunt heeft Benteke zich nu ook net boven Eden Hazard gezet, die 85 keer wist te scoren in de Premier League. Daarmee is Benteke ook de op één na beste Belgische doelpuntenmaker in de hoogste Engelse competitie.

De enige die beter doet? Romelu Lukaku. De aanvaller van Chelsea staat met 116 doelpunten op een twintigste plek in de stand, net achter Liverpool-icoon Steven Gerrard, die er 120 wist te scoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie