In Youth We Trust? Kompany eindigt bijna tien jaar durende reeks bij Anderlecht

In Youth We Trust? Kompany eindigt bijna tien jaar durende reeks bij Anderlecht

21-11-2021 16:30 Laatste update: 22-11-2021 09:34
31

Vincent Kompany besloot voor de partij tegen KV Kortrijk opvallend om geen beroep te doen op de eigen jeugd. Elf 'aanwinsten' op het veld, met geen enkel Neerpede-product in de basis. In Youth We Trust bleek even niet van tel tegen KV Kortrijk en dat is al héél lang geleden.

Bij RSC Anderlecht is men er trots op om de jeugd flink wat kansen te geven. Tegen KV Kortrijk was dat niet het geval, waardoor Kompany een reeks van bijna tien jaar eindigde. Het is namelijk van 5 februari 2012 geleden dat Anderlecht nog zonder een eigen jeugdspeler aan een wedstrijd begon.

Toen namen de Brusselaars het op tegen KRC Genk en werd er met 4-2 gewonnen na doelpunten van Matias Suarez, Sacha Kljestan en Dieumerci Mbokani. Sindsdien kreeg er telkens minstens één jeugdspeler een plekje in de basiself bij Anderlecht, maar daar kwam tegen KV Kortrijk dus verandering in.

Dat was duidelijk ook niet naar de zin van de eigen achterban. Voor de partij was er al flink wat kritiek op de keuze van Vincent Kompany en dat werd tijdens de partij nog eens extra in de verf gezet. De supporters in het stadion wilden Yari Verschaeren absoluut op het veld zien komen en scandeerden meermaals zijn naam. Kompany reageerde met de inbreng van Verschaeren, maar die kon het tij niet meer doen keren.

De opstelling tegen KRC Genk in 2012
Proto; Wasilewski, Kouyaté, Juhasz, Safari; Gillet (90' Kabangu), Biglia, Kljestan; Suarez, Mbokani, Jovanovic (90' Mbenza)