Anderlecht en Kortrijk delen de punten, Raman krijgt rood

21-11-2021 15:26 Laatste update: 15:39
47

RSC Anderlecht blijft op de dool. Voor de derde wedstrijd op rij kon paars-wit niet winnen. Tegen KV Kortrijk kwam het thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na een kopstoot mocht Benito Raman inpakken met rood.

Na de 2-0 nederlaag tegen Antwerp schudde Kompany zijn ploeg door elkaar. Onder meer Magallan en Ashimeru kregen een basisplaats. Paars-wit begon tegen Kortrijk met drie aanvallers, maar zonder jeugdproduct.  D'Haene keerde bij Kortrijk terug in de ploeg. Rougeaux moest vrede nemen met een plaats op de bank.

In de openingsfase gebeurde er weinig in het Lotto Park. Anderlecht had het balbezit, maar deed daar weinig mee. Kortrijk wachtte geduldig op haar kans in Brussel. In de 36e minuut kwam die er ook. Magallan nam in zijn rug Gueye niet waar en die zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het morren bij het thuispubliek begon.

Meteen na de pauze tapte Anderlecht uit een ander vaatje. De lat en Ilic deden nog even moeilijk, maar na 51 minuten hingen de bordjes dan toch in evenwicht via Magallan of was het toch Sainsbury die zijn eigen doelman versloeg.

Maar vijf minuten later moest Anderlecht verder met tien man. Raman deelde een kopstoot uit aan Selemani. De VAR merkte de fase op en riep Smet naar de zijkant. De scheidsrechter bekeek de beelden en stuurde Raman met rood van het veld.

Nadien kon Anderlecht geen echte vuist meer maken. Verschaeren werd door de fans op het veld geroepen, maar ook de middenvelder kon paars-wit de zege niet schenken. Anderlecht blijft achter met 8 op 21.