Hommeles in Nederland: twee matchen stilgelegd omdat fans leeg stadion betreden

Hommeles in Nederland: twee matchen stilgelegd omdat fans leeg stadion betreden

In Nederland had de regering beslist dat supporters niet welkom zijn in de stadions vanwege de verslechterende coronasituatie, maar enkele heethoofden hebben zich daar niet aan gehouden. Bij zowel AZ-NEC als Heracles-Fortuna Sittard drongen enkelingen het stadion binnen om amok te maken.

In Alkmaar gingen de poppen eerst aan het dansen. Na ongeveer een kwartier spelen in het duel met NEC verschenen in de hoek van het stadion enkele tientallen supporters die het nodige kabaal maakten. Enkelen waagden het ook om even het veld te betreden. De scheidsrechter besloot daarop om het duel stil te leggen. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd verder gezet. In de 90e minuut wist AZ een 0-1-achterstand nog ongedaan te maken.

Niet veel later was het ook in Almelo prijs. Supporters van Heracles doken plots op en haalden onder meer vuurwerk boven. Ook hier bleef het bij een kortstondig oponthoud. Hoewel hun gedrag niet te verantwoorden valt, deed het de thuisploeg blijkbaar wel deugd. Heracles haalde het met 3-1. Onze landgenoot Ismail Azzaoui stond twee keer aan het kanon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie