Oude bekende Canesin mag juichen: Paranaense wint Zuid-Amerikaanse Europa League

Oude bekende Canesin mag juichen: Paranaense wint Zuid-Amerikaanse Europa League

21-11-2021 14:16

Een Belgisch getinte triomf in Zuid-Amerika! Daar heeft Fernando Canesin zich verzekerd van de eindzege in de Copa Sudamericana, de lokale tegenhanger van de Europa League, zeg maar. Zijn club Athletico Paranaense haalde het van Red Bull Bragantino met het kleinste verschil: 1-0.

In een gesloten partij bleek een moment net voor het halfuur beslissend. De Braziliaan Nikao trapte Paranaense toen op voorsprong. In het restant van de finale slaagde de club er vrij eenvoudig in om die krappe marge vast te houden. Daardoor verzekerde de ene Braziliaanse ploeg zich van eindwinst ten koste van de andere. Voor Paranaense is het overigens de tweede triomf in de Copa Sudamericana, nadat het ook in 2018 aan het langste eind trok.

In zijn tweede jaar bij Paranaense heeft Canesin zo een mooie prijs beet. De vleugelaanvaller maakte jarenlang carrière in ons land, eerst als jongeling bij RSC Anderlecht, tussen 2013 en 2020 bij KV Oostende. In zijn thuisland moet hij het vooral stellen met invalbeurten. Ook in de finale was dat het geval. In de slotminuten mocht Canesin de voorsprong nog mee helpen verdedigen.