Solskjaer in de penarie: Manchester United verliest van Dennis (ex-Club Brugge)

20-11-2021 17:56
2

De positie van manager Ole Gunnar Solskjaer wankelt bij Manchester United. Tegen het Watford van Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge) en Christian Kabasele ging het met zware cijfers onderuit.

Watford - Manchester United 4-1
De speculaties over de toekomst van Solskjaer bij Manchester United nemen toe. Ook op bezoek bij nummer zeventien Watford zag de Noor hoe zijn ploeg een dramatische start beleefde. Na 27 minuten kon Joshua King, op voorzet van Dennis, onbedreigd de 1-0 binnen schieten. Op die treffer viel weinig af te dwingen. De thuisploeg was een stuk gevaarlijker dan het armoedige United. Kort voor rust verdubbelde Ismaïla Sarr de score, nadat hij in de openingsfase nog een penalty had gemist.

Donny van de Beek moest voor rust lijdzaam toekijken vanaf de bank, maar mocht bij de start van de tweede helft invallen. Uitgerekend de Nederlandse middenvelder bracht de spanning binnen vijf minuten terug door van dichtbij raak te koppen. United ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Harry Maguire bracht zijn eigen ploeg schade toe. De verdediger ging op onbegrijpelijke wijze in de fout en kreeg zijn tweede gele kaart.

Op aangeven van Van de Beek trof Cristiano Ronaldo in het vervolg nog wel doel, maar de Portugese ster deed dat in buitenspelpositie. In blessuretijd voerden João Pedro en Emmanuel Dennis de score nog flink op: 4-1. Voor Solskjaer zal de druk wel heel groot worden nu United zakt naar de zevende plaats. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt al twaalf punten.