Dortmund-Belgen lopen in op Bayern, Nmecha helpt Wolfsburg aan punt

Dortmund-Belgen lopen in op Bayern, Nmecha helpt Wolfsburg aan punt

20-11-2021 17:26

Bayern München heeft achtervolger Borussia Dortmund dichterbij zien komen, na zijn uitglijder tegen FC Augsburg op vrijdagavond. Via Marco Reus wisten onder andere Thorgan Hazard en Thomas Meunier de drie punten nog te pakken.

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 2-1
De nummers twee en zestien van Duitsland hielden lange tijd gelijke tred in Dortmund, maar na een klein uur werd de ban gebroken. Malen zette de aanval op, kon vanuit de tweede lijn schieten en zag de bal via een tegenstander in de uiterste hoek belanden: 1-0. Niet veel later werd het 1-1 via Roberto Massimo en was Dortmund weer terug bij af. BVB had echter het laatste woord en sloeg vlak voor tijd hard toe na een afgeslagen corner van Stuttgart. Reus zette Thorgan Hazard in de tegenaanval aan het werk, zag de Rode Duivel missen en schoot zelf alsnog de 2-1 binnen.

Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 2-2
De Wolfsburg-Belgen hebben opnieuw geen punten kunnen pakken. Die Wölfe kwamen op een 2-0 achterstand tegen Arminia Bielefeld, maar knokten zich alsnog terug: direct na de aansluitingstreffer van Weghorst werd het ook 2-2 via Lukas Nmecha (ex-RSC Anderlecht).

Overige uitslagen
Bayer Leverkusen-VfL Bochum 1-0
Hoffenheim-RB Leipzig 2-0
Borussia Mönchengladbach-Greuther Fürth 4-0