Charleroi heeft genoeg aan tien minuten goed voetbal tegen Cercle Brugge

20-11-2021 18:06
3

Sporting Charleroi heeft na de nederlaag tegen Union de rug kunnen rechten. Het had genoeg aan een furieus wedstrijdbegin om de drie punten te pakken. Het werd 1-2.

Na de afstraffing tegen Union moest men bij Sporting Charleroi de puntjes op de i zetten. Dat werd al snel duidelijk tegen Cercle Brugge. De Carolo's gingen vol in de aanval, profiteerden ervan en kwamen na drie minuten voetballen al op voorsprong via Ryota Morioka. Niet veel later werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers. Veel slechter kon Cercle Brugge niet beginnen.

Voor Charleroi was de wedstrijd al geslaagd, leek de overwinning binnen en gaf het het balbezit dus ook aan Cercle Brugge. De Vereniging probeerde wel door de muur van de bezoekers te breken, maar kwamen amper tot bij het doel van doelman Koffi.

Charleroi kreeg wel enkele mogelijkheden, maar liet Cercle Brugge ook steeds meer in de partij komen. In het slot wist de Vereniging dan ook enkele kansjes bij elkaar te spelen, al wist Koffi de netten wel schoon te houden.

De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld, met Cercle Brugge dat nu wel vol voor dat doelpunt ging. Het drukte Charleroi naar achter en liet de bezoekers afzien. Doelpunten kregen we evenwel niet, waardoor Yves Vanderhaeghe zich genoodzaakt zag om in te grijpen. Hotic eruit en met Denkey een extra aanvaller op het veld. Het werd zowaar een belegering voor het doel van Charleroi, al bleef het wachten op die ene goede pass of die ene goede opening.

Charleroi had het moeilijk en probeerde vooral op de counter nog voor gevaar te zorgen. Gholizadeh raakte daarbij de paal, Cercle Brugge kwam goed weg. Een schrikmoment voor de thuisploeg, via onder andere Denkey kreeg het wel nog een goede mogelijkheid op die treffer. De efficiëntie was er echter niet.

Geen doelpunt dan? Toch wel. In het absolute slot wist Jesper Daland dan toch die verdiende treffer te scoren voor de Vereniging, dat nog een klein sprankeltje hoop kreeg op puntengewin. De vier minuten extra tijd waren echter niet goed genoeg om nog een tweede doelpunt te scoren. Het bleef 1-2.