'Barcelona richt pijlen op betaalbaar en voormalig target van Antwerp'

'Barcelona richt pijlen op betaalbaar en voormalig target van Antwerp'

22-11-2021 19:15
1

FC Barcelona werd al in verband gebracht met spelers als Raheem Sterling, Kingsley Coman en Dani Olmo, maar nu hebben de Catalanen hun oog laten vallen op Arthur Cabral. In tegenstelling tot de andere opties, is de 23-jarige Braziliaan wellicht wél te betalen.

Barça wil in januari dolgraag een aanvaller toevoegen aan de selectie van trainer Xavi, maar voetbaldirecteur Mateu Alemany waarschuwde al dat de financiële mogelijkheden zeer beperkt zijn. De namen van de topspelers moeten daardoor noodgedwongen in de ijskast. Cabral, die afgelopen zomer nog aan Royal Antwerp FC werd gelinkt, geldt als een betaalbaar alternatief, meldt Mundo Deportivo. De 1.86 meter lange spits is dit seizoen bijzonder goed op schot voor FC Basel.

Cabral scoorde in dertien wedstrijden in de Zwitserse Super League al dertien keer. In totaal staat de teller op 23 treffers in 24 officiële duels. Toch denkt Barcelona hem te kunnen huren van Basel, met een verplichte aankoopoptie van acht miljoen euro. Hij heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Zwitserse topclub, dat in de zomer van 2020 zes miljoen voor hem betaalde aan Palmeiras.

Xavi krijgt uiteindelijk het laatste woord, maar zijn oud-ploeggenoot Deco is enthousiast. De Portugees dient als tussenpersoon voor Barça bij transfers van Portugese en Braziliaanse spelers.