Still zet troepen op scherp: Dat Cercle thuis maar twee punten pakte, telt niet

Still zet troepen op scherp: "Dat Cercle thuis maar twee punten pakte, telt niet"

20-11-2021 15:03

Sporting Charleroi gaat zaterdagnamiddag op zoek naar aansluiting met nummer vier KV Mechelen. Daarvoor heeft het wel drie punten nodig op het terrein van Cercle BruggeDe Vereniging is veruit de zwakste thuisploeg uit de Jupiler Pro League, maar daar heeft Edward Still weinig boodschap aan.

De Charleroi-coach eist volle concentratie van zijn manschappen en verwacht niet dat het een plezieruitje wordt in Brugge. Nochtans is Cercle de enige ploeg in de hoogste klasse die er nog niet in slaagde om een thuismatch winnend af te sluiten. "Dat ze slechts twee punten pakten in eigen huis, dat ligt in het verleden. Dat telt nu niet mee", waarschuwde Still op zijn persconferentie. 

"Die cijfers hebben geen enkele impact op deze wedstrijd. Het begint op 0-0", gooide de trainer er nog een waarheid als een koe tegenaan. Toch kan niemand erom heen dat Charleroi straks als favoriet van start gaat op Jan Breydel. Terwijl Cercle voorlaatste staat met tien puntjes, pleisteren De Carolo's op plek vijf met 23 stuks.