'Volop speculatie over toekomst Frenkie de Jong: City en United tonen interesse'

'Volop speculatie over toekomst Frenkie de Jong: City en United tonen interesse'

20-11-2021 13:00 Laatste update: 13:01

Het gonst van de geruchten rondom Frenkie de Jong de laatste dagen. Vanwege de financiële problemen zou FC Barcelona niet onwelwillend tegenover een transfer staan. Manchester United en Manchester City zouden er serieus over nadenken om een bod uit te brengen.

De Jong, die sinds zijn komst naar Camp Nou nog niet zijn absolute topniveau heeft gehaald, wordt volgens The Independent in de gaten gehouden door Manchester United. The Mancunians denken naar verluidt ook na over Ousmane Dembélé. De Premier League-club heeft de financiële middelen om in de winterse transferperiode een topdeal te sluiten.

United ziet in De Jong de opvolger van Paul Pogba, die over een aflopend contract beschikt op Old Trafford. De Jong staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Barcelona en kan de Spaanse grootmacht een zeer gewenste financiële impuls geven. Xavi gaf al aan dat hij in De Jong een belangrijke speler ziet, maar het is de vraag of Barcelona een financieel aantrekkelijk bod af kan slaan.

Het Spaanse El Chiringuito stelt dat niet alleen Manchester United interesse heeft in De Jong, maar ook Manchester City. The Citizens zouden 86 miljoen euro neer willen leggen voor de Nederlander in een deal waarbij ook Raheem Sterling kan worden betrokken.