Waasland-Beveren onderuit tegen Moeskroen: “Terug naar stenen tijdperk”

Waasland-Beveren onderuit tegen Moeskroen: “Terug naar stenen tijdperk”

Waasland-Beveren ging in 1B onderuit tegen laagvlieger Moeskroen (0-2). Coach Marc Schneider reageerde tegenover Het Laatste Nieuws over de wedstrijd.

Schneider zit met de handen in het haar. “Als je kijkt naar de kansen die zij kregen, kon het makkelijk 0-2 of 1-3 gestaan hebben bij de rust. En, eerlijk, in het eerste kwartier hadden we wel controle, maar ons aanvalsspel was te voorspelbaar en vooral veel te traag. In verdedigend opzicht hebben we zo gehamerd op hoe zij spelen, en toch toonden wij die strijd niet."

Waasland-Beveren miste Louis Verstraete duidelijk. “Ik snap niet dat we zó afhankelijk zijn van één speler. Louis lijkt de enige die écht die meters kan maken. Als onze spelers na deze prestatie in de spiegel kijken en zich afvragen: ‘heb ik echt alles gegeven voor Waasland-Beveren vandaag?’ Dan moet het antwoord ‘neen’ zijn, dat kan niet anders. Ik begrijp iedereen die ons bij de rust en na de match uitgefloten heeft.”

Moeskroen kreeg een discutabele penalty, maar daar wil Schneider niets van weten. “Ik vind dat we het echt niet in de schoenen van de ref mogen schuiven. De fout die we maken is dat we hem de kans geven om die strafschop te fluiten. Als er geen contact is, kan er geen penalty zijn.”

Waasland-Beveren: Jackers, Mertens (63’ Buus Jacobsen), Kablan, Wuytens, Mujakic, Tshimanga, Schryvers (54’ Nkaka), Bertone (75’ Montes), Hoggas (54’ Edmundsson), Reyners, Maderner (54’ Efford).

Moeskroen: Gillekens, Myny (92’ Angiulli), Duplus, Taravel, Mohamed, Bocat, Lepoint, Bakic, Ribeiro (84’ Carcela), Tainmont (74’ Dekuyper), Chevalier.

Doelpunten: 52’ Chevalier (0-1, pen.), 62’ Tainmont (0-2).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie