Stunt in de Bundesliga: Augsburg verrast Bayern München

19-11-2021 22:53

FC Augsburg heeft vrijdagavond een stunt van jewelste neergezet tegen Bayern München. De ploeg won met 2-1 van Der Rekordmeister.

Een wat mat Bayern kwam matig uit de startblokken op bezoek bij laagvlieger Augsburg. Der Rekordmeister had het overgrote deel van het balbezit, maar deed er weinig mee. Mads Pedersen profiteerde halverwege de eerste helft en zette de thuisploeg op voorsprong. Hij ramde de bal van dichtbij achter een kansloze Manuel Neuer.

Het ging van kwaad tot erger voor Bayern, dat tien minuten voor rust zelfs tegen een 2-0 achterstand aankeek. André Hahn kopte een voorzet van Iago achter Neuer. De Bayern-sluitpost kwam er nog wel met zijn vingertoppen aan, maar kon de bal niet uit zijn doel houden. Drie minuten later gaf Bayern een teken van leven. Wie anders dan Robert Lewandowski bracht zijn ploeg met de 2-1 helemaal terug in de wedstrijd.

Augsburg trok zich in de tweede helft terug op eigen helft en verweerde zich kranig. Bayern creëerde een aantal kansen, maar kreeg de bal maar niet langs Augsburg-keeper Rafal Gikiewicz. Jeffrey Gouweleeuw maakte de negentig minuten vol centraal achter in Augsburg en speelde een puike partij. De thuisploeg wist de 2-1 voorsprong over de streep te trekken en pakt daarmee drie belangrijke punten in de strijd om degradatie. De nederlaag van Bayern geeft Borussia Dortmund de kans om weer aan te sluiten tot op één punt.