Club Brugge verliest van KV Mechelen dat ze tot op één punt zien naderen

19-11-2021 22:33
76

KV Mechelen heeft Club Brugge verslagen met 2-1. Blauw-zwart kwam kort na de rust op voorsprong, maar Malinwa boog die vakkundig om. Club Brugge ziet KV Mechelen tot op één punt naderen.

KV Mechelen begon erg scherp aan de wedstrijd. Al snel kreeg Hairemans een goede kans die hij afwerkte, maar hij stond buitenspel. Club Brugge was gewaarschuwd, al bleek dat niet uit de volgende minuten. KV Mechelen bleef baas. Op grote kansen was het echter wel langer wachten.

Na het halfuur vielen er kansen uit de lucht. Coucke hield De Ketelaere van de 0-1 en ook Mignolet pareerde een schot. Club Brugge moest het spel in het eerste halfuur ondergaan, maar kreeg uiteindelijk nog de beste kansen. Coucke hield Malinwa in de eerste helft recht.

Tweede helft
Clement vatte de tweede helft aan met maar liefst drie wissels, ook kapitein Vormer moest naar de kant. Club Brugge vatte de tweede periode wel beter aan. Dost maakte vijf minuten na rust de 0-1. De goede periode van blauw-zwart was slechts van korte duur. Nog voor het uur dicteerde KV Mechelen alweer de wet.

Die druk van Malinwa resulteerde nu ook in een doelpunt voor de thuisploeg. Cuypers schoof de gelijkmaker binnen net na het uur. Kort hierna kreeg Dost een grote mogelijkheid, maar KVM bleef wel baas en bleef zoeken naar de 2-1.

Tien minuten voor tijd ging Schoofs op wandel, hij stiftte de bal over Mignolet van buiten de zestien, die laatste zag er niet al te best uit. In het slot kreeg Club Brugge nog een kans met Ricca, maar het mocht niet zijn voor de troepen van Clement. Club Brugge kan opnieuw niet winnen en moet een ander gezicht laten zien tegen Leipzig op woensdag.