Rechter van Veljkovic werden geschonden: Wij eisen een fikse schadevergoeding

Rechter van Veljkovic werden geschonden: "Wij eisen een fikse schadevergoeding"

19-11-2021 18:30
10

In Operatie Propere Handen was het stilaan tijd voor een nieuw hoofdstuk, dus heeft een Brusselse rechtbank daarvoor gezorgd. Zowel vier ex-bestuursleden van KV Mechelen als makelaars Walter Mortelmans en Dejan Veljkovic zijn niet langer geschorst. De advocaat van die laatste legt uit hoe dat komt en kondigt meteen aan dat zijn partij vol in de tegenaanval zal gaan.

In een reactie aan Het Nieuwsblad maakt raadsman Kris Luyckx gehakt van het BAS. "Juridisch geknoei", noemt hij de uitspraak destijds. Volgens de rechter uit Brussel werden de rechten van Veljkovic (en de anderen) geschonden. De Belgische voetbalbond zou te veel druk gezet hebben op het BAS om zo snel mogelijk tot een beslissing te komen. "Een heksenjacht", omschrijft Luyckx.

De advocaat richt zijn vizier dan ook op de KBVB. Hij spreekt over "manifeste gevolgen", aangezien zijn cliënt drie jaar lang zijn beroep niet kon uitoefenen. Daar moet een compensatie voor in de plaats komen, oordeelt Luyckx. "We eisen een fikse schadevergoeding. De schadeclaim zal dan ook navenant zijn: in de honderdduizenden tot miljoenen euro’s."