Gent en Zulte Waregem delen selecties voor onderlinge strijd: Kums viert terugkeer

Gent en Zulte Waregem delen selecties voor onderlinge strijd: Kums viert terugkeer

19-11-2021 17:14

Zulte Waregem en KAA Gent hebben niet bepaald de meest vlekkeloze seizoensaanhef genomen. Na de interlandonderbreking hopen beide ploegen een doorstart te maken door de drie punten te pakken in hun onderlinge duel. Haast gelijktijdig hebben ze hun selecties gedeeld met de buitenwereld.

Bij thuisploeg Zulte Waregem heeft Francky Dury twee zorgenkindjes. Zowel Bent Sormo als Joost Van Aken zijn immers uit roulatie vanwege blessureleed. Voor het overige kan de trainer, die de voorbije weken stevig op de korrel werd genomen door de eigen fans, op zijn beste krachten rekenen. Voorin is het vooral uitkijken naar het koningskoppel Zinho Gano - Jelle Vossen.

Aan de overzijde heeft Hein Vanhaezebrouck misschien wel nog minder te klagen. Andrew Hjulsager ligt weliswaar nog steeds in de lappenmand, maar daarnaast kan de Gentse coach uit heel wat ervaren pionnen plukken. Sven Kums maakt zijn wederoptreden nadat hij ontbrak in Seraing (0-0). Ook Gianni Bruno is er weer bij. Na zijn wekenlange revalidatie mocht hij tijdens het vorige competitieduel eindelijk nog eens tien minuten invallen.

Gent en Zulte Waregem kunnen de punten goed gebruiken. De Buffalo's mikken op een plekje in de top-vier, maar staan voorlopig slechts tiende met een magere 18 op 42. Voor Essevee zou een plekje in de veilige middenmoot weggelegd moeten zijn, al vallen de resultaten ook aan de Gaverbeek tegen. Dury en co staan pas vijftiende met 14 stuks, vier meer dan de voorlaatste, Seraing.