Hazard delft terecht onderspit tegen Vinicius: Braziliaan gevaarlijkst in La Liga

Hazard delft terecht onderspit tegen Vinicius: Braziliaan gevaarlijkst in La Liga

19-11-2021 16:59
3

Eden Hazard geraakt dezer dagen nauwelijks tot niet meer van de bank bij Real Madrid. In de pikorde van Carlo Ancelotti is de monstertransfer uit 2019 helemaal weggezakt. Met stip bovenaan in de ladekast van de Italiaanse tacticus: Vincius Junior. Daar valt eigenlijk niet over te twisten, want de cijfers geven Ancelotti gewoon gelijk.

Squawka komt vrijdag met enkele interessante statistieken over Vinicius naar buiten. Eerst en vooral is de vleugelaanvaller een dribbelkont bij uitstek. Geen enkele speler in La Liga ondernam al vaker een dribbel. Zelf zit Vini Junior aan 73 stuks. De Braziliaan is tegenwoordig echter meer dan enkel een flyer. Zo duikt ook niemand in Spanje vaker op in de vijandelijke zestien meter: 90 keer.

Waar Vinicius de voorbije jaren wel vlagen van zijn talent liet bewonderen, maar geregeld de kritiek kreeg dat zijn acties te weinig rendement opleverden, lijkt hij op zijn 21e een ferme stap vooruit gezet te hebben. In La Liga heeft de uitblinker van Real nu al zeven keer gescoord uit tien basisplaatsen. In de Champions League deed hij er daar nog eens twee bovenop.

Die cijfers staan in schril contrast met die van Hazard. Die wacht nog altijd op zijn eerste treffer van het lopende seizoen ... Bovendien moet onze landgenoot ook in speelminuten onderdoen. Hazard staat op 350 minuten in de Spaanse competitie, Vinicius heeft er 935.