'Alves gaat voor laagst mogelijke salaris spelen bij FC Barcelona'

'Alves gaat voor laagst mogelijke salaris spelen bij FC Barcelona'

La Vanguardia heeft de contractdetails van Dani Alves naar buiten gebracht. De 38-jarige Braziliaan gaat voor het laagst mogelijke salaris in Camp Nou spelen, meldt de Spaanse krant.

Barça moest de verloren zoon volgens de Spaanse competitiereglementen minstens 155.000 euro per jaar aanbieden. Alves heeft voor een half jaar getekend – met een optie voor nog een seizoen – en gaat vanaf 1 januari een relatief bescheiden maandelijkse vergoeding van een dikke 11.000 euro netto opstrijken. Dit kan hij volgens La Vanguardia aanvullen met een bonus, mits hij in zestig procent van alle wedstrijden in actie komt.

RAC1 wist eerder deze week al te melden dat Barça een transferclausule van honderd miljoen euro in de verbintenis van Alves had laten opnemen. De recentelijk bij São Paulo vertrokken rechtsback kan na de jaarwisseling weer wedstrijden spelen voor de club die hij tussen 2008 en 2016 al diende. Alves heeft nog maar negen optredens nodig om de magische grens van vierhonderd wedstrijden te slechten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie