Alderweireld verdedigt WK in Qatar: Mijn ervaring is zeer positief

Alderweireld verdedigt WK in Qatar: "Mijn ervaring is zeer positief"

19-11-2021 13:30
5

Volgend jaar wordt het WK in Qatar gespeeld. De keuze voor Qatar kreeg al veel tegenkanting, maar Toby Alderweireld heeft alleen maar positieve ervaringen in de oliestaat.  

"Je merkt wel dat alles hier in het teken staat van het WK", geeft Alderweireld aan bij Sporza. "Qatar bouwt enorm veel nieuwe infrastructuur nu. Ik denk dat hier de meeste kranen ter wereld staan. Alles zal hier helemaal in orde zijn. Ook bij mij begint het te kriebelen om een WK te spelen in mijn nieuwe thuis."

Qatar kreeg wel al heel wat negatieve aandacht. "Heel veel mensen hebben vooroordelen over het land. Het is een land in ontwikkeling, met een paar culturele voorschriften. Het gaat bijvoorbeeld over een lange broek dragen in het ziekenhuis. Wie ben ik om dat niet te doen als dat het voorschrift is?  Natuurlijk ben ik niet blind voor wat er al eerder over Qatar geschreven is. Maar mijn ervaring hier is zeer positief."

Alderweireld tekende afgelopen zomer voor de Qatarese club Al-Duhail. Na acht wedstrijden staat die club nu op de tweede plaats in de zogeheten Stars League.