Openbaar Ministerie vervolgt Promes voor poging tot doodslag op neef

Openbaar Ministerie vervolgt Promes voor poging tot doodslag op neef

18-11-2021 14:44 Laatste update: 14:45
3

Quincy Promes wordt vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De aanvaller van Spartak Moskou werd bijna een jaar geleden opgepakt, nadat hij zijn neef zou hebben neergestoken.

Bijna een jaar geleden, toen nog als speler van Ajax, werd Promes opgepakt vanwege betrokkenheid bij een steekpartij. Hij zou bij een familiefeest eind juli 2020 in Abcoude zijn neef in diens knie hebben gestoken.

Promes ontkent alles, maar moet binnenkort voorkomen: het OM in Amsterdam vervolgt hem voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Een zittingsdatum is nog niet bekend. De politie rondde het onderzoek in mei af.

Neef van 'arrogante' Promes doorbreekt stilte: "Dat redde denk ik mijn leven"
Promes is niet voorgeleid aan de rechter-commissaris, wat betekent dat hij is vrijgelaten zonder voorwaarden. Hij mag de zaak in vrijheid afwachten en dus blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou.

Afgelopen zomer maakte Promes deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal. Sinds het vertrek van Frank de Boer en de aanstelling van Louis van Gaal is de aanvaller van Spartak Moskou niet meer in beeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie