Vanaken knalt bij Rode Duivels, maar: Dan krijgt hij het moeilijk

Vanaken knalt bij Rode Duivels, maar: "Dan krijgt hij het moeilijk"

18-11-2021 11:45
6

Hans Vanaken liet dinsdag weer mooie dingen zien bij de Rode Duivels. Hij wordt stilaan een uitstekende luitenant voor Kevin De Bruyne, al bouwt Franky Van Der Elst wel voorbehoud in. 

"Van­aken voetbalt makkelijk mee, hij is technisch sterk en balvast", geeft hij wel aan bij Het Nieuwsblad. "Hij heeft overzicht en gevoel voor het spel en het samenspel met De Bruyne was als goede voetballers onder elkaar heel goed. Maar ik volg de redenering dat er te weinig diepgang is met De Bruyne, Vanaken, Witsel én De Ketelaere op het veld."

Bovendien hield Vanaken dat topniveau niet vol. "Ik zag ook dat het in de tweede helft minder was. Toen ging Wales feller en agressiever spelen. Dan krijgt Hans het moeilijker en botst hij op zijn beperkingen. Maar als hij kan en mag voetballen, is hij niet te stoppen", besluit hij.

De Rode Duivels liggen nu een tijdje stil. In maart volgt er nog een oefenkamp, waar bondscoach Roberto Martinez alleen spelers met minder dan vijftien caps zal uitnodigen. Vanaken heeft er tot dusver nog maar vijftien.