Dessers heeft geen spijt van KRC Genk: “Zal altijd mijn club blijven”

Dessers heeft geen spijt van KRC Genk: “Zal altijd mijn club blijven”

18-11-2021 09:46
1

Cyriel Dessers kon geen potten breken bij KRC Genk, maar bij Feyenoord scoort de supersub het ene doelpunt na het andere. De Nigeriaan gaf een interview aan Sport/Voetbalmagazine.

Daar laat hij zich uit over zijn concurrentiestrijd met Paul Onuachu, die verrassend bleef dit seizoen. “Iedereen in de voetbalwereld, ook ik en Paul zelf, had verwacht dat hij na zo'n seizoen weg zou zijn. Mijn plan was om met zijn vervanger de strijd aan te gaan als spits bij Genk. Ik had er vertrouwen in dat ik die strijd kon winnen, want ik ben het vorige seizoen goed geëindigd en het nieuwe goed begonnen. Maar toen hij niet vertrok, wist ik dat hij na 35 goals opnieuw het krediet zou krijgen.”

Toch heeft Dessers geen spijt om voor KRC Genk te kiezen. “Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze voor KRC Genk, ik kijk nog altijd met een heel warm gevoel naar de club. Genk zal altijd mijn club blijven. Toen ik begon met voetballen, werden ze kampioen, speelden ze Champions League en Wesley Sonck maakte iedere wedstrijd een goal en een salto. Wesley is lange tijd mijn favoriete speler geweest.”