Kritische Denen dragen speciale trainingstenues tijdens WK in Qatar

Kritische Denen dragen speciale trainingstenues tijdens WK in Qatar

Denemarken wil tijdens het WK speciale trainingstenues dragen om aandacht te vragen voor de schending van mensenrechten in Qatar. Dat meldt de Deense voetbalbond woensdag in een statement.

De Denen plaatsten zich overtuigend voor het WK, maar zijn niet blind voor de omstandigheden in het land. De twee shirtsponsors maken tijdens het toernooi plaats voor kritische boodschappen over de situatie in Qatar. "De DBU is al lange tijd zeer kritisch over het WK in Qatar, maar nu intensiveren we onze inspanningen en de kritische dialoog, in de hoop zo mee te werken aan meer verandering in het land", zegt voorzitter Jakob Jensen van de Deense bond.

De commerciële partners van de DBU zullen tijdens het WK ook niet deelnemen aan commerciële activiteiten. Daarnaast neemt de bond zo min mogelijk personeelsleden en sponsoren mee naar het emiraat in het Midden-Oosten. 

In aanloop naar het WK hebben meerdere landen al aandacht gevraagd voor de mensenrechtensituatie in Qatar. Zo kwamen de spelers van Oranje in maart voor de wedstrijd tegen Letland in zwarte shirts het veld op met de tekst: 'Football Supports Change'. 

The Guardian meldde eerder dit jaar dat er tussen 2010 en 2020 zeker 6.500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen. Dat gebeurde onder meer tijdens de bouw van de WK-stadions.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie