Barça-directeur stelt verwachtingen bij: Wintertransfers zijn nu niet mogelijk

Barça-directeur stelt verwachtingen bij: "Wintertransfers zijn nu niet mogelijk"

17-11-2021 17:47
3

FC Barcelona wordt na de komst van Xavi aan tal van nieuwe spelers gelinkt, maar op dit moment is er niets mogelijk in Camp Nou. Dat heeft voetbaldirecteur Mateu Alemany verteld tijdens de presentatie van Dani Alves.

Volgens Alemany moet Barça eerst overbodige spelers zien te slijten. "Op dit moment is er geen mogelijkheid om in de winter spelers aan te trekken. We gaan Xavi en zijn technische staf inschrijven en dan zitten we aan de limiet van ons salarisbudget." De Catalanen verkeren in financiële moeilijkheden en moeten daarom op de kleintjes letten, volgens de regels van La Liga. "Maar we zijn bezig. We zullen zien wat er in januari mogelijk is."

Het is bekend dat Barcelona graag af wil van duurbetaalde krachten als Philippe Coutinho en Samuel Umtiti. "We hopen onze mogelijkheden wat betreft 'Fair Play' te vergroten", erkent Alemany. Onder meer de namen van Karim Adeyemi, Hakim Ziyech, Dani Olmo en Raheem Sterling vallen in Camp Nou. Het lijkt dus echter uitgesloten dat de Spaanse grootmacht hoge transfersommen kan betalen in januari.