Krachtige Gano steekt met kop en schouders boven de rest uit in JPL

Krachtige Gano steekt met kop en schouders boven de rest uit in JPL

17-11-2021 17:40
2

Aangezien hij nu al bij zijn achtste club in Eerste Klasse A zit, zijn de kwaliteiten en gebreken van Zinho Gano inmiddels genoegzaam bekend. De rijzige spits van SV Zulte Waregem scoort vrij gemakkelijk, is sterk in de lucht en wint veel duels. In die laatste categorie kan zelfs niemand uit de Jupiler Pro League aan hem tippen.

Het Twitter-kanaal van de Pro League stuurde woensdag een opvallende statistiek de wereld in. Na veertien competitiewedstrijden heerst Gano over de duels op de Belgische velden. In totaal trok hij al 117 keer aan het langste eind in lijf-aan-lijf-gevechten, goed voor een gemiddelde van zo'n acht gewonnen duels per wedstrijd. Een aanvaller waarmee je naar de oorlog kan, met andere woorden.

De achtervolgers volgen op ruime afstand van Gano. Marlos Moreno (KV Kortrijk), G矇rard Kilota (KV Kortrijk), Ryota Morioka (Sporting Charleroi) en Julien De Sart (KAA Gent) zitten allemaal aan dik 90 geslaagde duels, maar komen in de verste verte niet in de buurt van de koploper. Opvallend: de clubs uit de huidige top-vier van de Jupiler Pro League hebben geen enkele vertegenwoordiger bovenaan het lijstje.

Video player

Check de laatste videos
Meer videos

Plaats een reactie