Rode Duivels zullen FIFA-troon in voorjaar 2022 waarschijnlijk moeten afstaan

Rode Duivels zullen FIFA-troon in voorjaar 2022 waarschijnlijk moeten afstaan

17-11-2021 16:34
4

Na hun vier op zes tegen Estland (3-1) en Wales (1-1) én dankzij het gelijkspel tussen Argentinië en Brazilië sluiten de Rode Duivels ook 2021 af als nummer één van de wereld. Dat is al voor het derde jaar op rij het geval. Begin 2022 lijkt ons liedje echter uit te zijn.

Brazilië had ons land al kunnen inhalen tijdens de recente interlandonderbreking, maar toen is het er dus niet van gekomen. Dat lijkt slechts uitstel van executie te zijn. Op de FIFA-ranking is de Seleçao genaderd tot op enkele puntjes van de Rode Duivels. Normaal gezien zou één zege voldoende moeten zijn om haasje-over te spelen. In januari of februari kan dat ervan komen.

In die maanden werken de Brazilianen immers nog twee WK-kwalificatiewedstrijden af. Op 27 januari trekken ze naar Ecuador, vier dagen later komt Paraguay over de vloer. Aangezien Brazilië momenteel aan kop gaat met 35 op 39 in de Zuid-Amerikaanse voorrondes, zal het niemand verbazen als de grootmacht minstens één keer aan het langste eind trekt in die duels. Gebeurt dat ook echt, dan zijn de Duivels hun gegeerde koppositie kwijt.

Voor de Rode Duivels zou er zo een einde komen aan in totaal 3,5 jaar heerschappij op de wereldranking. In november 2018 beklom ons land de troon, nadat het eerder ook al eens mocht proeven van die eerste stek.