Nederlandse clubs bijten in het zand, verplicht voetballen zonder publiek

Nederlandse clubs bijten in het zand, verplicht voetballen zonder publiek

De beoogde competitiestop van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in Nederland is definitief van de baan. Er wordt in elk geval komend weekend zonder publiek gevoetbald en dat lijkt ook zo te blijven, zolang de lockdown duurt.

De Nederlandse clubs wilden de komende speelrondes eigenlijk opschorten en inhalen op het moment dat er weer publiek naar de stadions mocht komen, uit onvrede over het kabinetsbeleid en uit angst voor ingrijpende financiële gevolgen. Dinsdag werd echter duidelijk dat ze bij zijn gedraaid en dat de competities 'gewoon' verder zullen gaan.

FC Twente sputterde woensdag nog even tegen, maar volgens De Telegraaf heeft de KNVB inmiddels een videocall met de clubs belegd, 'over waarom het niet mogelijk is om twee speelronden te verplaatsen naar begin 2022'. Een aantal clubs deden deze suggestie, maar de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zullen het oorspronkelijke schema aanhouden, waardoor er in elk geval tot 3 december in lege stadions gevoetbald wordt. Onder rechtenhouder ESPN en de lokale autoriteiten hebben hierop aangedrongen.

De Eredivisie wordt zaterdagmiddag om 16.30 uur hervat met PSV-Vitesse. Tijdens het voorbije Keuken Kampioen Divisie-weekend werden vier van de zes wedstrijden al in lege stadions gespeeld: vrijdag staat er een vol programma met tien wedstrijden op de rol.

Lees hier het volledige statement van de KNVB.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie