Vanzeir debuteert bij Rode Duivels: Moest dubbel zo snel denken

Vanzeir debuteert bij Rode Duivels: "Moest dubbel zo snel denken"

17-11-2021 10:30
1

Dante Vanzeir mag zich nu officieel Rode Duivel noemen. Hij viel dinsdag in tegen Wales (1-1). Vanzeir kon tevreden terugblikken op zijn eerste cap.

"Het was misschien een moeilijke match, waarin we het in de eerste helft iets beter deden", aldus Vanzeir bij Het Belang Van Limburg"Na rust werd het iets lastiger. Het was niet makkelijk voor ons om kansen te creëren. Mijn eigen invalbeurt was oké. Soms had ik iets beter kunnen doen, maar ik ben al bij al tevreden dat ik dertig minuten heb kunnen krijgen en mijn debuut heb kunnen maken."

Vanzeir is alvast onder de indruk van de Rode Duivels. "Of ik veel heb bijgeleerd deze week? Al tijdens de eerste training viel me op dat het niveau en de intensiteit een stuk hoger lagen dan ik gewend ben. Je leert automatisch zoveel bij. Ik moest dubbel zo snel denken. Ik ga proberen dit voort te zetten bij de club."

Dat laatste kan hij nu zondag laten zien. Dan speelt Union op het veld van KV Oostende. Union heeft momenteel vier punten voorsprong op achtervolgers Club Brugge en Antwerp.