Verheyen is kritisch voor Rode Duivel: Daar schoot hij tekort

Verheyen is kritisch voor Rode Duivel: "Daar schoot hij tekort"

17-11-2021 10:00
19

De Rode Duivels bleven dinsdag steken op 1-1 tegen Wales. Divock Origi kon zijn kans niet grijpen in die match. Gert Verheyen zag dat de spits geen meerwaarde bood.

"Origi moet klaar zijn om aan te zetten en voor diepgang te zorgen, maar liever kwam hij steeds weer in de bal. Daar schoot hij tekort", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad. "Veel spitsen vinden het niet erg om een tegenstander in hun nek te hebben. Ze maken er zelfs gebruik van. Dat type spits is Origi niet. Hij is op zijn best met het gezicht naar doel en is gebaat bij ruimte. Die krijg je zelden bij de nationale ploeg."

Origi kon niet voor aansluiting zorgen tegen Wales. "Zelfs al is hij een flyer van profiel, dan nog moet je als spits van de nationale ploeg in staat zijn om een bal vast te houden met een verdediger in je rug. Origi bleek daar niet sterk genoeg voor en verloor te vaak de bal. Maar eigenlijk is de vergelijking met concurrenten als Lukaku en Benteke oneerlijk, zolang hij zijn probleem op clubniveau niet opgelost krijgt."

Origi komt ook dit seizoen nauwelijks in actie bij Liverpool. Hij heeft voorlopig amper zestien minuten verzameld in de Premier League. Op de vorige speeldag kon hij daar wel zijn goaltje meepikken tegen West Ham United, een match die met 3-2 werd verloren.