Jonge Duivels grijpen in het absolute slot de groepswinst tegen Spanje

17-11-2021 09:05
8

Naast de Rode Duivels en de U21, speelde ook de U19 van België dinsdagavond een kwalificatiewedstrijd. De jonge Duivels speelden met 2-2 gelijk tegen Spanje na een doelpunt in de 93ste minuut. Door het gelijkspel, is België groepswinnaar.

In de kwalificatie voor het U19 EK van volgend jaar is België groepswinnaar geworden. Dinsdagavond speelde het voor de eerste plek tegen de Spaanse U19. Na twee doelpunten van Nicolas Serrano stonden de Belgen nog voor het uur met 0-2 achter. De U19, die getraind worden door Wesley Sonck, wist de scheve situatie nog recht te zetten. Na een Spaanse owngoal scoorde Anthony Descotte (Sporting Charleroi) in minuut 93 de gelijkmaker.

Door die overwinning telt België even veel punten als Spanje (7), maar door een beter doelsaldo pakt België de groepswinst in Groep 8. Zo kwalificeren de jongens van Wesley Sonck zich voor de volgende ronde in de kwalificatie voor het EK. Dat vindt volgend jaar plaats in Slowakije.