Brazilië wint niet van Argentinië, België blijft nummer 1 van de wereld

17-11-2021 07:00 Laatste update: 07:37
13

In de nacht van dinsdag op woensdag stond dé wedstrijd van Zuid-Amerika op het programma: Argentinië - Brazilië. De topaffiche leverde echter een scoreloos gelijkspel op. Door het gelijkspel springt Brazilië niet over België naar de eerste plaats van de FIFA-ranglijst.

In de eerste helft gaven beide ploegen weinig weg. Brazilië, dat het zonder Neymar moest doen, kwam via Vinicius Junior en Cunha tot twee kansen. Voor Argentinië stuitte Rodrigo De Paul op Alisson Becker.

Na rust waren de Brazilianen nog het gevaarlijkst. Het kwam via Fred en opnieuw Vinicius Junior twee keer dicht bij de 1-0. In het slot van de wedstrijd liet Lionel Messi nog eens van zich horen, maar Alisson hielt het Braziliaanse doel schoon.

Brazilië was al zeker van zijn WK-ticket, maar als het had gewonnen van Argentinië, sprong het over België naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. Dat gebeurde dus niet en zo blijven de Rode Duivels nog wat langer de nummer 1. Argentinië is nog niet 100% zeker van haar WK-ticket, maar staat er wel heel dicht bij. In Zuid-Amerika kwalificeert de top vier zich rechtstreeks voor het WK. Argentinië staat momenteel tweede.