EK binnen handbereik, Belgische U21 wint nu ook van Schotland

EK binnen handbereik, Belgische U21 wint nu ook van Schotland

16-11-2021 21:59 Laatste update: 22:03

De kans is heel groot dat de Belgische U21 zich gaat plaatsen voor het EK. De troepen van Jacky Mathijssen wonnen immers dinsdag met 0-2 van hun leeftijdsgenoten van Schotland.

Bij de Belgen mocht Lammens tussen de palen beginnen. De reservedoelman van Club Brugge kon starten vanwege de afwezigheid van de geblesseerden Vandevoordt (KRC Genk) en Shinton (Club Brugge). Voorin moesten Vertessen (PSV) en Openda (Vitesse) voor de doelpunten zorgen. Dat lukte ook. Openda bracht de Belgen in de eerste helft verdiend op voorsprong. De huurling van Club Brugge klaarde de klus vanaf elf meter.

In de tweede helft konden de jonge Rode Duivels amper imponeren, maar ze kwamen ook nooit echt in gevaar. Op tien minuten van het einde nam Raskin alle twijfel weg. De speler van Standard kreeg de bal van zijn ploegmaat bij de Rouches Raskin. Na de 0-2 veranderde de stand niet meer.

De Belgen behouden hun perfecte rapport. Ondanks een achttien op achttien zijn de Belgen nog niet zeker van een EK-ticket. De jonge Belgen zijn nu wel al zeker van minstens barragematchen.