Ferdinand kent de ideale vervanger voor Solskjaer bij Manchester United

Ferdinand kent de ideale vervanger voor Solskjaer bij Manchester United

16-11-2021 18:20
3

Rio Ferdinand riep vorige week om het vertrek van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United, maar de clubicoon weet ook al wie de Noorse manager moet opvolgen. Volgens de voormalig verdediger is Erik ten Hag de ideale kandidaat voor de Premier League-grootmacht.

Ferdinand vindt dat Ten Hag zich bij Ajax heeft bewezen. "Als trainer moet je een kleedkamer vol ego's en grote persoonlijkheden kunnen sturen. Nu ken ik Ten Hag niet persoonlijk, maar hij doet het fantastisch bij Ajax. Laten we niet vergeten dat Ajax geen kleine club is. Het is zelfs een enorme club, de grootste van Nederland", laat de 81-voudig Engels international weten op zijn YouTube-kanaal FIVE.

Ferdinand weet dat werken bij United en Ajax niet hetzelfde is, maar heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse oefenmeester. "Ja, het is anders, maar het is nog steeds een enorme club waar hij moet werken met de verwachting dat er elke dag gewonnen wordt. Zo is het elke dag en zo zou het ook zijn als hij naar Manchester United zou komen."

Solskjaer staat door de teleurstellende prestaties onder grote druk op Old Trafford. The Times meldde zondag dat de clubleiding Zinedine Zidane al heeft benaderd, maar het is onzeker of de Fransman open staat voor United.