'Toptransfer van Frenkie de Jong kan verleidelijk zijn voor Barcelona'

'Toptransfer van Frenkie de Jong kan verleidelijk zijn voor Barcelona'

16-11-2021 17:20
3

Frenkie de Jong bevindt zich op een kruispunt bij FC Barcelona, meldt Diario SPORT dinsdag. Hij geniet nog altijd het vertrouwen van de Catalaanse topclub, maar een transfer van de Oranje-international kan weleens erg verleidelijk zijn.

Barça betaalde in 2019 een basisbedrag van 65 miljoen euro aan Ajax. De Jong maakte al snel indruk met zijn professionalisme en perfectionistische karakter. Hij bereidt zich minutieus voor op duels en analyseert zijn spel om zich te verbeteren. De 24-jarige middenvelder genoot dan ook een 'onaantastbare' status in Camp Nou, net als onder meer Lionel Messi en Marc-André Ter Stegen.

Die status staat echter niet meer vast, weet SPORT. Hoewel Barcelona hoopt dat De Jong steunpilaar wordt, is er enige teleurstelling over zijn vorm. Hoewel het gepaard ging met de neergang van het hele team, zal hij flink zijn best moeten doen om Xavi te overtuigen. Sergio Busquets lijkt nog altijd onomstreden en de Spaanse toptalenten Pedri en Gavi maken momenteel meer indruk dan de Nederlander. Bovendien steekt Nico González zijn neus aan het venster.

Barça hoopt dat De Jong een dragende speler wordt, maar als dat niet het geval is dan zou hij zomaar voor een 'gek bedrag' verkocht kunnen worden, stelt de Catalaanse sportkrant. Barça kan het geld in ieder geval goed gebruiken. Hoewel De Jong nog niet 'te koop' staat, zoals werd gesuggereerd, is een transfer niet langer ondenkbaar.