Van Gaal is geblesseerd, maar gaat wel coachen vanuit de skybox

Van Gaal is geblesseerd, maar gaat wel coachen vanuit de skybox

16-11-2021 13:15 Laatste update: 13:42
1

Louis van Gaal zal de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen niet langs de lijn volgen. De KNVB bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat de bondscoach in De Kuip vanuit een skybox gaat coachen.

Van Gaal zit sinds zondagavond in een rolstoel met een gebroken heup. Het zorgt ervoor dat de Oranje-internationals tijdens de kraker tegen Noorwegen geen directe aanwijzigingen krijgen van de bondscoach, die vanuit een skybox met zijn assistenten Danny Blind en Henk Fraser zal communiceren.

Alleen voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust zal Van Gaal zich bij de spelers en staf voegen. "De skybox is aan de kant van de Maastribune, dichtbij de kleedruimte, dus hij hoeft niets te missen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen het AD. Van Gaal is ervaringsdeskundige: in 2007 coachte hij al eens een wedstrijd van AZ vanuit een skybox, toen hij zijn kuitbeen en enkel had gebroken.

"Lichamelijk gaat het niet goed, maar het brein werkt nog steeds", zei hij maandag op de persconferentie in Zeist. "Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel." In een interview met de NOS schoot hij vol, omdat de spelers wilden dat Van Gaal ondanks zijn gebroken heup bij de groep bleef. "Ja, dat doet me veel, dat ze dat zeiden."

De missie van het Nederlands elftal tegen Noorwegen is dinsdagavond duidelijk: een gelijkspel is genoeg voor een WK-ticket. Bij een nederlaag kan zelfs nummer drie nog over Oranje heen.