Broos: Nooit meegemaakt, we hebben verloren door een klootzak

Broos: "Nooit meegemaakt, we hebben verloren door een klootzak"

16-11-2021 13:00 Laatste update: 13:06
9

Hugo Broos gaat niet naar het WK in Qatar. Zuid-Afrika verloor zondag met 1-0 van Ghana na een dubieuze penalty. Broos zelf is absoluut niet te spreken over die gang van zaken. 

De beelden gingen inmiddels al heel de wereld rond. Ghana maakte de 1-0 met een vederlichte penalty. De immer rustige Broos haalt voor één keer zwaar uit bij Het Nieuwsblad.

 "Zoiets heb ik in mijn rijkgevulde carrière nooit meegemaakt. Al m’n spelers zaten in de kleedkamer op hun gsm de beelden te bekijken. Zo zagen ze nog eens in geuren en kleuren hoe ze waren geflikt. Uiteráárd waren ze emotioneel. Het gaat hier om een WK, hè, zij zagen hun droom afgepakt. Sorry voor m’n woorden, maar door een klootzak. Dat is enorm frustrerend."

Broos ziet ook zijn eigen droom in rook opgaan. "Deelname aan de Wereldbeker had de kroon op mijn carrière kunnen zijn. Misschien maar goed dat die scheids na affluiten héél snel binnen was, want ik wilde nog op hem afstappen. Maar zoals de CEO zei: we laten het hier niet bij. De feiten zijn veel te belastend."

Zuid-Afrika heeft al klacht ingediend voor matchfixing, al zal dat heel moeilijk te bewijzen zijn. De kans dat de match nog herspeeld wordt is klein.