Mancini blijft zelfzeker: In maart plaatsen we ons voor WK, misschien winnen we

Mancini blijft zelfzeker: "In maart plaatsen we ons voor WK, misschien winnen we"

15-11-2021 23:40 Laatste update: 23:48
3

Afgelopen zomer was Italië nog maestro op het EK, een viertal maanden later heeft euforie plaatsgemaakt voor ontgoocheling. Op het veld van Noord-Ierland bleef La Squadra steken op een doelpuntenloos gelijkspel, waardoor Zwitserland nog over de Europese kampioen wipte richting eerste plek én rechtstreeks WK-ticket. Het heeft het zelfvertrouwen van Roberto Mancini niet aangetast.

De Italiaanse bondscoach zag zijn elfal matig presteren in Belfast. Zelfs in het slot van de partij, waarin de Italianen écht een doelpunt nodig hadden, kregen ze nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald. "We hebben het moeilijk met scoren", beseft Mancini bij de RAIHij had wel nog complimenten over voor het defensieve werk van de Noord-Ieren.

Toch weet Mancini dat er kritiek om de hoek zal loeren. "Deze groep hadden we moeten winnen", klinkt het onomwonden. Vooral in de rechtstreekse duels met Zwitserland schoot Italië zichzelf in de voet, onder meer met twee gemiste strafschoppen. Daardoor zal het nu via de barrages naar het WK moeten. 

Mancini ziet echter geen vuiltje aan de lucht: Italië zal die play-offs met verve overleven. "We gaan ons in maart plaatsen voor het WK, dat we misschien zelfs zullen winnen", toont hij zijn zelfzekerheid. Dan zullen zijn manschappen wel hun niveau van op het afgelopen EK moeten terugvinden, voegde hij er nog fijntjes aan toe.