Engeland haalt de dubbele cijfers tegen San Marino en bereikt het WK in stijl

15-11-2021 22:47

Engeland staat eind 2022 op het WK in Qatar. De formatie van bondscoach Gareth Southgate wist dat een punt bij voetbaldreumes San Marino genoeg was om de eindronde te halen, maar besloot om ongenadig hard uit te halen.

San Marino - Engeland 0-10
De amateurs van San Marino vochten een ongelijke strijd uit met Engeland, dat zes minuten nodig had om via Harry Maguire op voorsprong te komen. Na een eigen goal van Filippo Fabbri in de vijftiende minuut (0-2) gingen The Three Lions helemaal los. De teller stokte uiteindelijk op tien: Harry Kane maakte er vier en Emile Smith-Rowe, Tyrone Mings, Tammy Abraham en Bukayo Saka scoorden ook. Zij zorgden ervoor dat de Engelsen hun WK-ticket in stijl verdienden.

Polen - Hongarije 1-2
De formatie van superspits Robert Lewandowski gaat de play-offs in, omdat het als tweede achter Engeland eindigt. Alleen een wonder had de Polen nog aan plek één kunnen helpen en een 1-2 nederlaag tegen Hongarije was zeker niet genoeg. Andras Schafer en Dániel Gazdag zorgden voor de Hongaarse doelpunten in het nationale stadion van Warschau, de eretreffer van Karol Swiderski deed er niet meer toe.