Italië verslikt zich op de laatste speeldag en moet via play-offs naar het WK

Italië verslikt zich op de laatste speeldag en moet via play-offs naar het WK

15-11-2021 22:41
5

Italië moet het WK via de play-offs zien te bereiken. In Noord-Ierland werd geen resultaat behaald dat goed genoeg was voor groepswinst en dus gaat Zwitserland direct naar de eindronde.

Noord-Ierland - Italië 0-0
Voorafgaand aan de laatste speeldag stonden Italië en Zwitserland gelijk in punten en moesten de Azzurri een verschil in doelsaldo van +2 zien te verdedigen. De taaie Noord-Ieren hadden echter wel zin in het verstoren van een feestje en frustreerden de Europees kampioen gedurende de hele wedstrijd. Pas in de slotfase begonnen de Italianen te pompen, maar toen was het eigenlijk al te laat.

De goal viel niet meer en door het resultaat van concurrent Zwitserland, dat in de tweede helft huishield tegen Bulgarije, moet Italië de play-offs in. Alleen op die manier kan een ticket voor het WK van 2022 in Qatar nog verdiend worden.

Zwitserland - Bulgarije 4-0
Het devies voor de Zwitsers was doelpunten maken, maar dat ging lang niet gemakkelijk. De Bulgaren bleven lang in de wedstrijd en incasseerden pas na rust de eerste tegengoal. Noah Okafor bracht het stadion in Lüzern tot ontploffen en met de 1-0 op zak ging het daarna hard. Ruben Vargas verdubbelde de marge nog binnen het uur en na twee afgekeurde goals prikte Cedric Itten ook nog de 3-0 tegen de touwen.

In blessuretijd viel ook nog de 4-0 via Remo Freuler en dat was een kers op de taart, aangezien toen allang bekend was dat Italië niet zou winnen. De Zwitsers gaan derhalve op knappe wijze naar het WK.