Benteke ziet andere Hazard: Menselijk, als je zoveel trappen hebt geïncasseerd

Benteke ziet andere Hazard: "Menselijk, als je zoveel trappen hebt geïncasseerd"

15-11-2021 22:01 Laatste update: 22:48
2

De interlandonderbreking had Eden Hazard deugd moeten doen, maar het is maar zeer de vraag of dat ook echt het geval is geweest. Tegen Estland voetbalde hij een uurtje mee, zonder daarbij zijn gebruikelijke niveau te halen. Inmiddels is Hazard zelfs al weer teruggekeerd naar Madrid. Christian Benteke probeert zijn goede vriend rugdekking te geven.

Na afloop van de partij tegen Estland kreeg Hazard hier en daar hoongelach over zich heen. De ooit zo kwieke, lichtvoetige dribbelaar slaagt er nog maar zelden in om een tegenstander uit te schakelen met een vinnige versnelling. Benteke ziet zelf ook een "andere Hazard" en heeft daar een verklaring voor. "Hij probeert nu vaker het contact te vermijden. Da's menselijk, als je al zoveel trappen hebt geïncasseerd in je carrière", verwijst hij in Het Laatste Nieuws naar het blessureverleden van zijn mede-Duivel.

Ergens blijft dat toch in je achterhoofd sluimeren, legt Benteke uit. "Maar het is niet omdat Eden geen vijf of zes man meer dribbelt, dat hij geen matchen meer naar zijn hand kan zetten", vindt de aanvaller. Hazard doet het nu meer op intelligentie, luidt zijn analyse. Toch blijft het zoeken voor de gewezen ster van Chelsea FC. Bij Real Madrid is hij inmiddels afgegleden tot vaste bankzitter.