'De Vrij mist niet alleen Oranje-kraker, maar ook belangrijke duels van Inter'

'De Vrij mist niet alleen Oranje-kraker, maar ook belangrijke duels van Inter'

15-11-2021 20:30

Stefan de Vrij mist naast het cruciale WK-kwalificatietreffen met Noorwegen ook de komende twee wedstrijden van Internazionale. Dat meldt La Gazzetta dello Sport op basis van bronnen binnen de club.

De Vrij viel zaterdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd bij Montenegro (2-2) geblesseerd uit en meteen na de wedstrijd liet bondscoach Louis van Gaal al optekenen dat de stopper van Inter er dinsdag niet bij zou kunnen zijn. Voor de Nerazzurri zit er echter ook nog een staartje aan de hamstringkwetsuur die hun stopper opliep.

Er staat namelijk tien tot veertien dagen hersteltijd voor de specifieke blessure van De Vrij, zo schrijft La Gazzetta. Dat betekent dat de Nederlander twee belangrijke wedstrijden van Inter zal moeten missen: de wedstrijd tegen Serie A-koploper Napoli en het belangrijke Champions League-treffen met Shakhtar Donetsk van volgende week woensdag.

De club hoopt dat De Vrij eind november weer beschikbaar is, wanneer Inter het opneemt tegen Venezia. Trainer Simone Inzaghi zal dus tijdelijk een vervanger moeten zoeken, net als Van Gaal. De kans is groot dat de keuzeheer van Oranje voor Matthijs de Ligt zal kiezen.