Van Gaal in tranen: De jongens en staf willen graag dat ik blijf

Van Gaal in tranen: "De jongens en staf willen graag dat ik blijf"

15-11-2021 18:40
3

Bijzondere beelden van Louis van Gaal: de bondscoach is tot tranen geroerd, nadat hij zondagavond bij een val een botje in zijn heup brak. De spelers van het Nederlands elftal wilden graag dat hij bleef.

"Het is natuurlijk niet prettig", begint Van Gaal tegenover de NOS. "Zeker niet als de MRI-scan aangeeft dat er een breukje zit. Het is een bot waar de spieren steeds aan trekken. Een stabilisatorspier. Dus iedere beweging doet pijn."

De zeventigjarige bondscoach zit in een rolstoel en leidde de maandagtraining vanuit een golfkarretje. Het is 'vrij pijnlijk', zegt hij. Van Gaal is desondanks aanwezig bij Nederland - Noorwegen. Als hem wordt gevraagd of hij niet liever thuis zou zijn, schiet hij vol. "De jongens en staf willen graag dat ik blijf. Dus ja, dan moet ik blijven."

"Dat geeft een goed gevoel en is positief", vervolgt de emotionele Van Gaal. "Het zegt eigenlijk alles. Als wij ons morgen niet plaatsen, is het finito. Dus ik wil erbij zijn. Het raakt me dat de spelers graag willen dat ik doorga."