Benson (Antwerp) kan uitkomen voor Angola, maar droomt van de Rode Duivels

Benson (Antwerp) kan uitkomen voor Angola, maar droomt van de Rode Duivels

15-11-2021 18:16
3

Verschillende Belgische spelers hebben ook een dubbele nationaliteit en kunnen dus ook interlandvoetbal spelen voor een ander land. Daar is Manuel Benson er één van, maar hij blijft hopen op de Rode Duivels.

De flankaanvaller van Royal Antwerp FC heeft Angolese roots en kan ook voor het Afrikaanse land uitkomen, maar blijft toch hopen op een kans bij de Rode Duivels. "Angola nam al meermaals contact op, maar hij heeft liever geduld", zegt makelaar Younous Oumouri in La Dernière Heure.

Volgens Oumouri kan Benson in de toekomst misschien wel een rol spelen bij de Rode Duivels. "De spelers die op zijn positie spelen, zoals Dries Mertens, zijn niet erg jong meer. Ik beweer niet dat hij dezelfde kwaliteiten heeft, maar het is een soortgelijk profiel van wie er niet al te veel rondlopen in België", klinkt het.

Dan zal Benson zich wel in de kijker moeten spelen van de bondscoach. "Als Antwerp goed blijft spelen en Benson het momentum vasthoudt, waarom dan niet dromen van een selectie", aldus Oumouri. De flankaanvaller speelde dit seizoen 21 partijen voor Antwerp dit seizoen. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en één assist.