Kompany vol lof over Sambi Lokonga: 'Even goed als Yaya Touré'

Kompany vol lof over Sambi Lokonga: 'Even goed als Yaya Touré'

15-11-2021 16:30 Laatste update: 16:33
12

Albert Sambi Lokonga komt momenteel uit voor Arsenal, waar hij steeds een belangrijkere rol lijkt te krijgen. Flink wat supporters van Arsenal zijn enthousiast over de middenvelder. Voor RSC Anderlecht-trainer Vincent Kompany is het geen verrassing dat Sambi Lokonga kan overtuigen in Engeland.

De trainer van RSC Anderlecht blijkt namelijk al lang een fan te zijn van de middenvelder. "Toen ik nog bij Man City zat, zag ik de eerste wedstrijden van Albert Sambi-Lokonga voor RSC Anderlecht. Ik trok meteen naar Mikel (Arteta, toen assistent-trainer van Manchester City en nu coach van Arsenal, red.) en vertelde hem Sambi Lokonga te blijven volgen. Ik vertelde hem dat hij de nieuwe Yaya Touré kon worden", onthult Kompany in de podcast van Rio Ferdinand.

Kompany ziet ook veel gelijkenissen tussen Touré en Sambi Lokonga. "Net zoals Touré wil Sambi Lokonga de bal altijd hebben. Of de ploeg nu goed speelt of niet. Hij zal zich nooit verstoppen. Zulke spelers heb je nodig", geeft Kompany aan. "Sambi heeft nog werkpunten, maar hij weet dat ook", aldus de trainer van Anderlecht.

Sambi Lokonga speelde tot dusver twaalf partijen voor Arsenal dit seizoen, waar hij nog een contract tot medio 2026 bij heeft.