Zirkzee on fire, Anderlecht-aanvaller blinkt alweer uit voor Jong Oranje

15-11-2021 16:00 Laatste update: 16:05
2

Joshua Zirkzee blijft maar overtuigen bij Jong Oranje. Afgelopen vrijdag was hij nog de grote held met twee doelpunten tegen de Bulgaarse U21, maandag doet de spits van RSC Anderlecht dat nog eens over.

In het duel tegen Gibraltar U21 kenden de jonge Nederlanders maar weinig problemen met hun tegenstanders. Na een kwartier voetballen wist Summerville Jong Oranje al op voorsprong te brengen. De veer was gebroken en Gibraltar kwam er helemaal niet meer uit.

Bij een 0-3 stand wist Zirkzee in minuut 53 ook zijn eerste van de partij te scoren. Drie minuten later verdubbelde hij zijn doelpuntentotaal met de 0-4. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-7 overwinning voor Jong Oranje.

Voor Zirkzee was het inmiddels al zijn zevende interlandgoal voor Jong Oranje. Daar had hij in totaal slechts acht wedstrijden voor nodig. Door de winst tegen Gibraltar blijft Jong Oranje gedeeld leider in Groep E, met dertien punten uit vijf partijen. Ook de Zwitserse U21 heeft dertien punten gepakt.